Tilcoating behaalt NEN-EN 1090 certificering

Tilcoating behaalt NEN-EN 1090 certificering

Effectief per vandaag voldoet Tilcoating, wederom als eerste looncoater in Nederland, aan de per 1 juli 2014 verplichte NEN-EN 1090-normering. Deze normering bepaalt dat alle stalen en aluminium dragende constructiedelen voorzien zijn van een CE-markering.

De definitie van een dragend constructiedeel luidt volgens de NEN-EN 1090 norm als volgt:

Onderdelen om te worden toegepast als belastingdragende delen van werken, ontworpen om mechanische weerstand en stabiliteit en/of brandwerendheid te verzorgen, met inbegrip van aspecten van duurzaamheid en bruikbaarheid, die direct zoals geleverd kunnen worden gebruikt of in een bouwwerk kunnen worden opgenomen.

Enkele voorbeelden zijn staalconstructies, trappen, bordessen en balkonhekken. Ramen, deuren en vliesgevels vallen er niet onder.

Vanaf 1 juli 2014 is de transitieperiode verlopen en is de NEN-EN 1090 effectief een wet. Dat betekent dat het niet, of (bewust) foutief afgeven van een CE-markering een economisch delict is. Dit kan resulteren in een gevangenisstraf of forse geldboete. Controle wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Bekijk het certificaat
Neem contact op voor meer informatie

Uw commentaar op dit bericht

tekens over

Nog geen reacties.