Kwaliteitslabels zijn een vitaal onderdeel van elk bedrijf. Ze tonen aan dat er standaarden gevolgd worden tijdens het productieproces, waardoor er een continue kwaliteit gehaald kan worden. Bij Tilcoating vinden we, simpel gezegd, dat we een order nooit meer terug willen zien. Behalve op de foto’s dan. Dus leggen we de lat hoog. Daar vloeit bijna als vanzelf een aantal vooral in de bouw bekende kwaliteitslabels uit, zoals Qualicoat en Qualisteelcoat. Hier vindt u een korte uitleg over wat deze kwaliteitslabels inhouden.

Qualicoat

Qualicoat-logo

Qualicoat is een kwaliteitslabel voor aluminium. In dit label wordt beschreven waaraan een voorbehandeling moet voldoen, hoe en hoe vaak er gecontroleerd moet worden en aan welke eisen een eindlaag moet voldoen. Maar Qualicoat gaat verder. De hele keten moet goedgekeurd zijn. Zo mogen wij enkel werken met Qualicoat-goedgekeurde poeders. Zoals Qualicoat het zelf omschrijft:

“Het doel van deze specificaties is het vaststellen van minimumeisen waaraan de fabriek installaties, organische coatings, chemische voorbehandeling, processen en eindproducten moeten voldoen.”

Bij Tilcoating voldoen we al sinds 1994 aan de strenge eisen en controles van Qualicoat. De twee tot vijf onaangekondigde controles van keuringsinstituut IFO Nederland zorgen ervoor dat ook wij scherp blijven.

Een kopie van onze licentie vindt u op onze documentenpagina.

Qualisteelcoat

Qualisteelcoat-logo

Qualisteelcoat is een vrij jong label, dat in essentie hetzelfde beoogt te doen als het reeds veel langer bestaande Qualicoat. Namelijk het certificeren van de totale behandeling van (sendzimir/verzinkt) staal. Zoals ze het zelf omschrijven:

“QUALISTEELCOAT is a quality label organisation committed to maintaining and promoting the quality of lacquering, painting and coating on steel. To determine whether or not a coating meets a customer’s requirements, the results need to be measurable against technical specifications.”

Bij Tilcoating hebben we reeds sinds 1993 ervaring met het behandelen en poedercoaten van sendzimir verzinkt staal voor zowel buiten- als binnentoepassing. De stap om dit jonge label te behalen was dan ook een logische stap. Ook voor dit label geldt dat er meermaals per jaar een onaangekondigde controle is, waarbij de gehele fabriek getoetst wordt op de kwaliteitseisen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.
Klik hier om de flyer van Qualisteelcoat te bekijken.

KOMO

KOMO-logo

Heeft u een product dat u KOMO-gecertificeerd wilt hebben en zoekt u daarbij een conserveringspartner? Tilcoating heeft uitgebreide ervaring met de KOMO-certificering. Als betrouwbare schakel in de keten van ontwerp tot eindproduct kan Tilcoating u met raad en daad terzijde staan bij het certificeringsproces.

Seaside

Seaside

Seaside is een toevoeging op het Qualicoat-label, waarbij middels extra beitsen er meer vervuiling aan het oppervlakte van het aluminium verwijderd wordt. Hierdoor wordt de legering waarop de conversielaag aangebracht wordt zuiverder. Waardoor uiteindelijk de conversielaag effectiever is. Met als eindresultaat dat de hechting van de poedercoating ook sterk verbetert. Deze methodiek wordt veelal toegepast op projecten aan kustgebieden of bij sterk verontreinigende omgevingen. Uiteraard bent u voor al uw Seaside-projecten ook bij Tilcoating aan het juiste adres.