http://www.tilcoating.nl/wp-content/uploads/2014/02/powdernavigatorlogo.jpghttp://www.tilcoating.nl/wp-content/uploads/2014/02/powdernavigatorlogo.jpgPowder Navigator

Powder Navigator

De door de Visem in samenwerking met Interreg IV en TKV-FO ontwikkelde tool Powder Navigator is een tool waarmee gebruikers van poedercoatings het juiste poeder voor de juiste toepassing kunnen vinden.

Door middel van belangrijkheid van voor uw toepassing benodigde eigenschappen aan te geven, kan de Powder Navigator u adviseren over welke poeders te gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld zo economisch mogelijk spuiten, dan kan de eigenschap ‘dichtheid’ (soortelijk gewicht) van het poeder hoger gewaardeerd worden. Zo kunt u ook zoeken op eigenschappen als vloeibaarheid, oveneigenschappen, dekkracht en oplaadbaarheid. In totaal zijn er 14 factoren die in de weging meegenomen kunnen worden.

Het is de bedoeling dat deze database met gegevens continue uitgebreid en onderhouden wordt. De hiertoe benodigde testen worden uitgevoerd door Hochschule Niederrhein. Begin 2015 zal de tool online gaan.

Tilcoating is vrijwel vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwikkelen van deze tool.

Logo's Interreg en TKV-FO
Klik hier voor een demo van Powder Navigator

Uw commentaar op dit bericht

tekens over

Nog geen reacties.