Bepaalde passiveerlaag thermisch verzinkte staalplaat maakt behandeling onmogelijk

Bepaalde passiveerlaag thermisch verzinkte staalplaat maakt behandeling onmogelijk

Indien u als toeleverancier of klant continue verzinkte staalplaat, HotDipped galvanized (HDg) plaat of Sendzimir plaat aanbiedt om te coaten vragen wij u met klem aandacht voor het volgende:

Wellicht staat u er niet bij stil als u bovengenoemde plaat bestelt voor uw producten, maar deze worden geleverd conform NEN-EN 10346. Hierin is aangegeven met welke passivatie de platen kunnen worden geleverd. U kunt speciale wensen aangeven. Echter, wanneer u niet specificeert, leveren de plaatleveranciers datgene wat zij op voorraad hebben en hier kunnen de problemen ontstaan. De passivatie (S) sealed bestaat namelijk uit een nauwelijks zichtbare transparante organische laag.

Deze laag, ook bekend, onder andere onder de aanduidingen Non Fingerprint Coating (NFC), Anti FingerPrint (AFP), Easyfilm of Thin Organic Coating (TOC) is niet geschikt als grondlaag voor een verfsysteem. Om een goed corrosiewerend coatingsysteem te kunnen aanbrengen is een chemische voorbehandeling nodig. De organische passiveerlaag is echter niet bestand tegen het voorbehandelingsproces en laat los, waardoor baden in de voorbehandelingsreeks onbruikbaar worden en processen moeten worden stilgelegd. U zult begrijpen dat de gevolgen en kosten aanzienlijk zijn.

Omdat deze laag niet detecteerbaar is met het blote oog, noch met een laagdiktemeter, is het absoluut noodzakelijk dit duidelijk in het voortraject met de toeleverancier te bespreken. Tilcoating heeft een methode ontwikkeld om bij twijfel erachter te kunnen komen of een dergelijke laag zich op de plaat bevindt. Neem bij twijfel even contact met ons op.

Wij verzoeken u uitsluitend plaatwerk aan te leveren zonder deze organische passiveerlaag (S) en ook bij uw bestellingen duidelijk te communiceren met uw plaatleverancier dat deze laag absoluut niet aanwezig mag zijn. Wij zijn helaas genoodzaakt kosten, die voortvloeien uit verkeerd aangeleverd materiaal, door te berekenen.

Bron: Vereniging Ion

Neem contact op voor meer informatie

Uw commentaar op dit bericht

tekens over

Nog geen reacties.