http://www.tilcoating.nl/wp-content/uploads/2013/04/super-durable.jpgSuper-durables

Super-durables

Steeds vaker worden er hogere eisen gesteld aan de coatings. De eindgebruiker verwacht dat hij ook na jaren van gebruik nog altijd dezelfde kleur en glans heeft als in het begin.

Dat is niet zo. Poeders verweren door weer- en zoninvloed. De standaard coatings, goedgekeurd en getest en vallend onder klasse 1 organische coatings, moeten een zgn. Floridatest doorstaan voor één jaar. Na deze test moet de glansgraad tenminste 50% van het origineel zijn. Tevens moet de verkleuring, uitgedrukt in delta-E waarden, binnen de gestelde definities vallen (mocht u meer willen weten, zie bijlage A7 van het Qualicoat-reglement).

Dit is voor huis-tuin-en-keukengebruik in Nederland en omringende landen afdoende. Dit soort poeders is al tientallen jaren in gebruik. Maar steeds vaker worden er hogere eisen aan het uiterlijk van het poeder gesteld. Naast de klasse 1 coatings zijn er ook klasse 2 en zelfs klasse 3.

Floridatest

Deze klasse 2 poeders moeten aan hogere eisen voldoen. Zo moeten ze niet 1 maar 3 jaar Floridatest doorstaan. En mag de verkleuring gradueel minder afwijken t.o.v. de gestelde delta-E waarden. In de praktijk betekent dit dat klasse 2-poeders langer hun uiterlijke eigenschappen behouden.

Tilcoating kan uiteraard op verzoek ook deze superdurables, ook wel high durables of HWF (Hoch WetterFest), leveren. Het is daarbij wel noodzakelijk dat u tevoren een aanvraag doet, aangezien niet alle kleuren standaard op voorraad liggen. De meerprijs van deze coatings worden vaak snel terugverdiend doordat er minder vaak gereinigd dient te worden.

Uw commentaar op dit bericht

tekens over

Nog geen reacties.