NEN-EN 1090 verplicht voor aluminium constructies

NEN-EN 1090 verplicht voor aluminium constructies

Vanaf 1 juli 2014 is het voor bedrijven die constructies maken van staal en aluminium verplicht gecertificeerd te zijn voor NEN-EN 1090, willen zij binnen Europa constructiewerk leveren.

Deze eis is ingegaan per 1 juli 2013, met een overgangsperiode van 1 jaar. Onderdeel van deze certificering is de eis dat het constructiewerk beschermd is tegen corrosie. Daartoe dient er behandeld te worden door bedrijven met een Europees erkend kwaliteitssysteem.

Behandeling met poeder of natlak, thermisch verzinken en/of anodiseren zijn behandelmethodes die zijn voorgeschreven. Voor staal zal Qualisteelcoat geschikt zijn om aan deze voorwaarde te voldoen. Voor aluminium dient de applicateur te beschikken over Qualicoat, GSB of Qualanod.

Uiteraard bent u bij Tilcoating aan het juiste adres om uw constructiewerk te laten behandelen. Wij zijn voorzien van de labels Qualisteelcoat en Qualicoat, waardoor uw constructies deugdelijk en gecontroleerd behandeld kunnen worden. Aangezien wij werken middels een dompelbadsysteem als voorbehandeling, is het raadzaam tijdig contact met ons op te nemen over de mogelijkheden. Zo dienen er in de tekenfase al maatregelen genomen te worden om een juiste voorbehandeling te kunnen garanderen.

Neem contact met ons op voor meer informatie
Klik hier voor de normeringen op NEN.nl

Uw commentaar op dit bericht

tekens over

Nog geen reacties.