Kantendekking

Kantendekking

Poeder gaat tijdens het uithardingsproces vloeien. Door oppervlaktespanning krijg je minder laagdikte aan de randen. Vergelijk het met een vol glas water. U kunt net zo lang water toevoegen tot er een kleine bult op staat. Maar aan de randen zit niets. Datzelfde effect heb je tijdens het uitvloeien van de poeders.

Door poeders stroperiger te maken is dat enigszins te voorkomen. Maar stroperigheid vertaalt zich ook in een minder vloeiend uiterlijk. Je blijft dus altijd zitten met de geringe dekking aan de randen, indien de radius van de rand minder is dan 1 mm.

Uiteraard is dat te voorkomen door af te bramen of af te vlakken. Maar dat is niet altijd mogelijk. Om toch een behoorlijke kwaliteit te halen, adviseren wij in zulke gevallen dan ook een tweelaags coating. Daarbij brengen wij als eerste laag een epoxyprimer aan die ook nog eens speciaal kantendekkend is. Daarna wordt de tweede laag aangebracht in de vorm van een polyester coating. Deze zorgt uiteindelijk voor de kleurvastheid én, omdat de radius door de eerste primerlaag vergroot is, zal er nu meer laagdikte op de randen zitten!

Uw commentaar op dit bericht

tekens over

Nog geen reacties.